Державний морський рятувально-координаційний Центр

Державний морський рятувально-координаційний центр (ДМРКЦ) у м. Одесі оснащений відповідно до вимог Міжнародної морської організації (ІМО), входить до складу Казенного пiдприємства «Морська пошуково-рятувальна служба».

Основні функції ДМРКЦ м. Одеса є:

– організація ефективного проведення та координації пошуково-рятувальних операцій у пошуково-рятувальному районі України в акваторіях Чорного та Азовського морів;

– координація робіт з пошуку і рятування з задіянням спеціалізованих пошуково-рятувальних одиниць КП «МПРС», рятувальних засобів інших відомств та суден, які знаходяться у районі.

Також, для максимального покриття морського пошуково-рятувального району відповідальності України, функціонує морський рятувальний  підцентр (МРПЦ) у м. Бердянськ, який  підпорядковується ДМРКЦ.

(МРКПЦ Севастополь та МРКПЦ Керч знаходяться на тимчасово окупованій території АР Крим та оперативно вийшли з підпорядкування ДМРКЦ).

У ДМРКЦ та МРПЦ несуть цілодобові вахти висококваліфіковані капітани-координатори, які постійно готові прийняти і обробити сигнал лиха та спланувати пошуково-рятувальну операцію в морському пошуково-рятувальному районі України.