Навчання спеціалізованого флоту КП «МПРС»

Спеціалізований флот казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» проводить регулярні планові учбово-навчальні заходи з метою постійного підтримання належної готовності до реагування на події та здійснення пошуково-рятувальних робіт в межах морського пошуково-рятувального району України.

Так 25 грудня 2020 року пошуково-рятувальний катер ПРК-06 та рятувальне судно “Сапфір” КП «МПРС» здійснили учбово-тренувальний вихід з відпрацюванням спільних дій при проведенні пошуково-рятувальних операцій.

Поряд з пошуково-рятувальними одиницями, під час тренувань були задіяні допоміжні швидкісні рятувальні катери – «ПРК-501», «ПРК-502» за допомогою яких були відпрацьовані завдання з оперативного пошуку, підйому на борт  та екстреного доставлення на головне судно умовно постраждалих.

Екіпажі суден провели тренування з пошуку потерпілих – тревога «Людина за бортом» та відпрацювання дій при пожежі.

Також були здійсненні перевірки організації різних видів зв’язку між пошуково-рятувальними суднами та ДМРКЦ, який здійснював контроль і координував дії з виконання планів пошуку.

Всі тренування та учбові заходи проводилися у відповідності до затверджених планів навчань, керуючись Міжнародними конвенціями і настановами з пошуку і рятування.