Голова Державної служби морського та річкового транспорту України В. Кіндратів ознайомився з діяльністю КП «МПРС»

17 серпня казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба» з робочим візитом відвідав Голова Державної служби морського та річкового транспорту України Віталій Кіндратів.

Під час зустрічі була представлена презентація діяльності підприємства та висвітлення питання забезпечення безпеки мореплавства і завдання підприємства.

Директор КП «МПРС» Віктор Сударев підкреслив важливість реалізації стратегічного плану КП «МПРС» у подальшому розвитку берегової інфраструктури, оснащення підприємства двома сучасними швидкісними пошуково-рятувальними суднами та спеціалізованою авіаційною технікою. Він зазначив, що одним із найважливіших зобов’язань України згідно міжнародних договорів є організація, забезпечення та виконання пошуково-рятувальних робіт, особливо в районах навколо тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим.

У ході зустрічі очільник Морської адміністрації відвідав Державний морський рятувально-координаційний центр (ДМРКЦ Одеса), який забезпечує моніторинг морських аварійних подій, зв’язку, координації, пошуку і рятування у пошуково-рятувальному районі України.

Гостя проінформували про подальші перспективи розвитку українського берегового сегменту Глобальної морської системи зв’язку під час лиха та для забезпечення безпеки мореплавства (ГМЗЛБ). Зауважили, що підприємством продовжується реалізація проєктів розгортання базових станцій морського району А1 ГМЗЛБ вздовж узбережжя Чорного та Азовського морів для забезпечення суцільного покриття зв’язком для мореплавців.

Під час візиту Віталій Кіндратів ознайомився з пошуково-рятувальними суднами Морської пошуково-рятувальної служби, а саме з морським буксиром-рятувальником “Сапфір” та швидкісним пошуково-рятувальним катером ПРК-01.

Голова Морської адміністрації Віталій Кіндратів виразив подяку рятувальникам та зазначив що реалізація проектів, що визначені Мінінфраструктури у Стратегії розвитку підприємства, дозволить значно посилити позиції України в сфері безпеки мореплавства на Чорному і Азовському морях відповідно до її міжнародних договорів, зокрема, конвенцій Міжнародної морської організації.                 Казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба» продовжує удосконалення організаційно-технічного забезпечення та подальший розвиток Національної системи пошуку і рятування людського життя на морі.