В Одесі відбулося святкування на честь Дня працівників морського та річкового флоту України та Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України!

5 липня судна спеціалізованого флоту казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» разом з суднами інших відомств прийняли участь у святкуванні Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України та Дня працівників морського та річкового флоту України на зовнішньому рейді порту Одеса!

У заходах взяли участь морський буксир-рятувальник “Сапфір” та пошуково-рятувальні катери «ПРК-01» та «ПРК-02», які були залучені до виконання показових елементів тактичних навчань.

Швидкісні пошуково-рятувальні  катери «ПРК-01» та «ПРК-02» крім виконання показових елементів здійснювали забезпечення безпеки учасників заходу на воді, так у процесі навчань, було здійснено оперативний підйом з води та доставка у порт групи парашутистів, які здійснили посадку на воду.

Також у ході спільних навчань сталася надзвичайна пригода. О 08:15 знадобилась допомога рибальському човну з двома чоловіками на борту. Пошуково-рятувальний катер «ПРК-01» надав допомогу судну, яке зірвало з якоря і дрейфувало в море. Вже о 08:20 катер прибув до човна та прийняв на борт двох чоловіків. Медичної допомоги вони не потребували. Постраждалі були евакуйовані у безпечне місце.

В урочистостях взяв участь Президент України Володимир Зеленський, який на борту фрегата «Гетьман Сагайдачний» оглянув проходження військових кораблів і техніки та проведення тактичних навчань.

Нагадаємо, що День працівників морського та річкового флоту України відзначають щорічно в першу неділю липня згідно Указу Президента України від 12 червня 2015 року.