Представники КП «МПРС» взяли участь у міжрегіональних антидиверсійних тактико-спеціальних навчаннях

Масштабні міжрегіональні антидиверсійні тактико-спеціальні навчання провів Штаб Антитерористичного центру при Службі безпеки України в Одеській та Миколаївській областях.

У заходах взяли участь підрозділи СБУ, Держприкордонслужби, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Збройних Сил України, Національної гвардії, казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба», Адміністрації морських портів України, а також представники органів місцевої влади.

Метою тренувань стало підвищення рівня міжвідомчої взаємодії під час проведення антитерористичної операції на об’єктах транспортної інфраструктури південних регіонів нашої країни.

КП «МПРС» здійснювалася пошуково-рятувальна підтримка тактико-спеціальних навчань, для чого були залучені рятувальне судно «Сапфір» з допоміжним швидкісним катером «ПРК-501» та швидкісний пошуково-рятувальний катер «ПРК-02».

За легендою навчань, після операції з нейтралізації диверсантів на захопленому судні, яке здійснили спецпідрозділи СБУ, було виявлено людину за бортом, яка подавала сигнали до порятунку. До рятування були залучені швидкісні катери «ПРК-501» та «ПРК-02». У лічені хвилини команда «ПРК-501» прибула на місце та здійснила підйом людини на борт. Враховуючи невідомий статус врятованого, постраждалого оперативно доставили до причалу та передали спецпідрозділу СБУ для подальшої роботи.