У рамках «Дня безпеки» екіпаж ПРК-05 провів навчання з пошуку та рятування

Спеціалізований флот казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» проводить регулярні планові учбово-навчальні заходи з метою постійного підтримання належної готовності до реагування на події та здійснення пошуково-рятувальних робіт в межах морського пошуково-рятувального району України.

Так 1 квітня 2021 року в акваторії порту Скадовськ у місці базування пошуково-рятувального катеру «ПРК-05» були проведені навчання з пошуку та рятування.

Під час навчань, були відпрацьовані дії екіпажу рятувального судна при отримані інформації про людину за бортом. Для виконання поставлених завдань, екіпаж  задіяв спеціалізовані засоби для оперативного порятунку людини, яка була виявлена у воді в акваторії поблизу місця базування. Постраждалий був оперативно піднятий на борт катеру та доставлений на берег.

Особливу увагу приділили наданню першої медичної допомоги. Для цього всі екіпажі пошуково-рятувальних суден КП «МПРС» проводять регулярні заняття по удосконаленню навиків.

Також були здійсненні перевірки організації різних видів зв’язку між пошуково-рятувальними суднами та ДМРКЦ, який здійснював контроль і координував дії з виконання планів пошуку.

Дії екіпажу «ПРК-05» отримали високу оцінку фахівців ДМРКЦ КП «МПРС», які здійснювали контроль за проведенням навчань.