Візит корабля берегової охорони США Hamilton в Одесу

10 травня на причалі одеського морвокзалу відбувся брифінг з нагоди візиту в Одесу американського фрегата берегової охорони USCGC Hamilton (WMSL 753).

У заході взяли участь командувач Військово-морськими силами України Олексій Неіжпапа, начальник Регіонального управління Морської охорони Держприкордонслужби Олег Костур, директор казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Віктор Сударев та аташе з питань армії і оборони при посольстві США в Україні Бріттані Стюарт.

Командир американського фрегата берегової охорони Тімоті Кронін провів оглядову екскурсію для гостів, ознайомивши присутніх із його устаткуванням, характеристиками й спроможностями. Він зауважив, що привітний прийом фрегата в Одесі відображає тісну співпрацю між службами наших країн.

Тімоті Кронін також, зокрема, подякував за роботу «Морській пошуково-рятувальній службі», рятувальний буксир «Сапфір» якої супроводжував фрегат в Одесу.

«Крім основних функцій, які виконує наша берегова охорона, існує головне завдання – порятунок людського життя. Ми сподіваємося, що у нас буде більше можливостей для спільної роботи і підвищення безпеки на морі!» – зазначив Тімоті Кронін.