Привітання з нагоди 10-ої річниці створення казенного підприємства “Морська пошуково-рятувальна служба”!

Шановні колеги, щиро вітаємо вас з нагоди 10-ої річниці створення казенного підприємства “Морська пошуково-рятувальна служба”!

Для КП «МПРС» 2021 рік – ювілейний. 10 років тому у відповідності з постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 № 1069 «Про забезпечення функціонування єдиної системи пошуку і рятування на морі» на виконання Міжнародної Конвенції з пошуку і рятування на морі (SAR-79) було утворено наше підприємство.

За минулі роки Морська пошуково-рятувальна служба зберегла та примножила статус високопрофесійної рятувальної організації. Сьогодні в її складі працює більше двохсот шістидесяти чоловік, знаходиться в повній готовності спеціалізований флот, а також відмінно підготовлені та екіпіровані екіпажі.

Щодня на цілодобове чергування заступають фахівці Державного Морського рятувально-коордінаційного центру у м. Одеса (ДМРКЦ),  Морського рятувального підцентру у м. Бердянськ (МРПЦ), радіооператори БРЦ та екіпажі пошуково-рятувальних суден.

Свій професіоналізм фахівці КП «МПРС» відточують та підтверджують на щорічних навчаннях з пошуку та рятування, у тому числі й міжнародних. Такі заходи забезпечують збільшення ефективності проведення пошуково-рятувальних операцій, що створює безпечні та надійні умови для торговельного мореплавства та збереження людського життя на морі в межах морського пошуково-рятувального району України.

Наша сучасна Морська пошуково-рятувальна служба – це великий колектив однодумців, висококласних фахівців. Делегації за участю представників КП «МПРС» постійно беруть участь у міжнародних заходах, що надає можливість ознайомитися із сучасними підходами для ефективного виконання операцій з пошуку та рятування на морі, інноваційними технологіями у зазначеній сфері, а також сприяє обміну передовим досвідом між фахівцями пошуково-рятувальних служб різних країн.

КП «МПРС» – організація, що володіє новітнім спеціалізованим флотом з сучасно екіпірованими та підготовленими екіпажами. Їх підготовка та оснащення повністю відповідає завданням, які стоять перед ними. Всі судна оснащені новими навігаційними системами та технічним обладнанням, що відповідає сучасним міжнародним вимогам, але для забезпечення безпеки людського життя на морі цього замало. Ми впевнені, що найближчим часом у складі  підприємства буде створено авіаційний сегмент для швидкого та ефективного рятування постраждалих на морі в зоні відповідальності України.

За кожною проведеною пошуково-рятувальною операцією стоять врятовані людські життя, техніка і складна робота екіпажів рятувальних суден та фахівців ДМРКЦ. Усі підрозділи служби, які несуть пошуково-рятувальну готовність цілодобово, 365 днів на рік, відрізняє висока дисципліна, професіоналізм і відповідальне ставлення до своєї роботи.

Наша країна може бути впевнена – її морські рятувальники, для яких складність завдання не має значення, незмінно готові виконати свій обов’язок на вищому професійному рівні. Зараз наша служба є боєздатною одиницею, спроможною забезпечити рятування людей під час лиха.

Від усієї душі бажаємо усьому колективу КП «МПРС», їх сім’ям міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, успіхів у всіх справах і починаннях.

Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, а ваша плідна робота буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

Зі святом вас!

Директор КП «МПРС» В. Сударев

та голова профспілки працівників

Морської пошуково-рятувальної служби С. Терлецька