Представники КП «МПРС» прийняли участь у підсумковій конференції за результатами діяльності системи авіаційного пошуку і рятування у 2019 році

12 грудня у Головному авіаційному координаційному центрі пошуку і рятування, м. Київ відбулась чергова підсумкова конференція за результатами діяльності системи авіаційного пошуку і рятування (система АПР) у 2019 році та визначення основних завдань на 2020 рік.
У роботі конференції взяли участь представники казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба», а саме в.о. заступник директора з пошуку та рятування Юрій Бельський та провідний інженер ДМРКЦ Руслан Кацман. Також у заході приймали участь представники ДСНС, Міноборони, МВС, Державіаслужби, Національної гвардії та Адміністрації Держприкордонслужби.

«Національна система пошуку і рятування на морі потребує розбудови шляхом оснащення казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» двома сучасними авіаційними пошуково-рятувальними засобами (вертольотами) для ефективного проведення операцій з пошуку і рятування на морі вдень та вночі, в простих та складних метеоумовах в авіаційному районі пошуку і рятування України та морському пошуково-рятувальному районі України», – наголосив Юрій Бельський.
Під час роботи конференції представники КП «МПРС» доповіли про підсумки діяльності національної системи пошуку і рятування на морі у 2019 році, а також її можливості щодо здійснення авіаційного пошуку і рятування в акваторії Чорного та Азовського морів.